BKR-Registratie bij smartphone abonnement?

BKR-Registratie bij smartphone abonnement? Vanaf 1 mei 2017 is het mogelijk dat je bij aanschaf van een smartphone abonnement met toestel een BKR-Registratie op je naam krijgt. De reden hiertoe, eventuele consequenties en tips om dit te voorkomen vind je in dit artikel.

Hoe herken ik een mogelijke BKR-Registratie?

Wanneer je een nieuw smartphone abonnement afsluit met toestel waarbij je € 250,- of meer aan ‘krediet’ afneemt wordt een BKR-Registratie toegekend. Vaak zie je in het overzicht van je maandelijkse kosten een ‘aanschafprijs’ voor het toestel terugkomen. Is dit bedrag over de gehele looptijd van je contract € 250,- of meer, dan is het aannemelijk dat je te maken krijgt met een BKR-Registratie. Het onderstaande logo op advertenties, flyers en posters kan ook een signaal zijn hiervoor:

BKR-Registratie bij Smartphone abonnement met toestel

De gevolgen van een BKR-Registratie

Mede door de invoer van deze regeling is de aanbieder verplicht om kosten voor een smartphone abonnement met toestel overzichtelijker weer te geven. Er moet in één oogopslag duidelijk zijn wat de kosten voor het abonnement, de kosten voor het toestel en het totaalbedrag zijn.

Naast gevolgen voor de consument, het eventueel minder kunnen lenen bij afsluiten van een hypotheek, zijn er ook gevolgen voor de verkopende partij. Zo dient een aanbieder vooraf een kredietwaardigheidscheck te doen.

Hoe ontloop ik een BKR-Registratie?

Wil je graag een BKR-Registratie bij aanschaf van een smartphone abonnement met toestel voorkomen? Neem dan de volgende tips in acht:

  • Betaal het toestel in een keer af;
  • Zorg dat het leenbedrag van het aan te schaffen toestel onder de € 250,- ligt.

Meer informatie over BKR-Registratie vind je op de website van BKR zelf.

get result0